- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

СНСД: Провидна подвала о фалсификованим листићима, победа Милорада Додика чиста као суза

© РТРСПортапрол СНСД Радован Ковачевић
Портапрол СНСД Радован Ковачевић - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2022
Пратите нас
Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић изјавио је да је бедна, јадна и потпуно провидна подвала о фалсификованим листићима, са циљем делегитимизиције изборног процеса и потпуно чисте изборне победе Милорада Додика за председника Републике Српске.
Поготово, како је рекао, ако се узме у обзир да су овако срамну подвалу објавили дан после своје срамоте када нису успели да објаве резлтате за председника Републике Српске.
„Јако је битно напоменути и да су овако јадну подвалу објавили и на сајту који буквално сви који су упућени доживљавају као веб сајт обавештајног подземља и људи који управљају Обавештајно-безбедносном агенцијом БиХ на челу са Османом Мехмедагићем Осмицом, ратним телохранитељем Алије Изетбеговића и људима из ПДП и СДС“, истакао је Ковачевић реагујући на текст који је објављен на сајту „istraga.ba“ о наводним фалсификованим гласачким листићима на којима је заокружено име Милорада Додика, преноси РТРС.
Ковачевић је указао да је „очигледно да ЦИК оваквим срамним подвалама покушава да опере свој образ с обзиром да су проблематизовали изборе за које је поновно бројање само потврдило да је било потпуно чисто и да је победа Милорада Додика нешто што чак ни овакве срамне и јефтине подвале не могу ни на који начин да доведу у питање“.
„Битно је да нагласити да у обе ове општине, у Шековићима и у Братунцу, које се спомињу у овом срамном тексту, странке из опозиције из Републике Српске контролишу општинску изборну комисију. Реч је о укупно 16 гласачких листића наводно за једну општину, 11 за другу, што нам поново показује да је реч о нечему што ни на који начин није могло да утиче на изборни резултат, него је то неко радио само са једним циљем - да поново испрља и делегитимише изборни процес за председника Републике, да оперу свој образ у ЦИК-у јер су незаконито наложили пононово бројање које је само потврдило да је победа Милорада Додика за председника Републике Српске чиста као суза“, нагласио је Ковачевић.
Избори у Босни и Херцеговини - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2022
РЕГИОН
Поновно бројање гласова за председника и потпредседника РС могло би да буде завршено следеће седмице
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала