СРБИЈА

Брнабићева: Нова енергетска политика први приоритет Владе

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен.
Sputnik
Она је захвалила Урсули фон дер Лајен на посети Србији и региону и истакла значај заједничке посете председника Србије и председнице ЕК Нишу, где су обишли радове на изградњи гасног интерконектора између Србије и Бугарске.
Брнабић је истакла да је нова енергетска политика први приоритет нове владе и да ће у фокусу бити питање даље енергетске диверсификације.
Председница владе оценила је да је Извештај ЕК о напретку Србије објективан и балансиран и да ће влада у новом мандату наставити да буде посвећена реформама и процесу европских интеграција.
Премијерка је издвојила важност наставка реформи у области владавине права, затим реформе у области правосуђа и усвајање новог пакета правосудних закона, као и питања медијских слобода и усвајања новог сета медијских закона.
Такође, Брнабић је упознала председницу ЕК са активностима на усклађивању са визном политиком ЕУ.
Када је реч о дијалогу Београда и Приштине, председница Владе рекла је да остајемо посвећени дијалогу и да су наши приоритети мир и стабилност.
Председница ЕК честитала је премијерки на избору нове Владе Србије и пожелела много успеха у даљем раду. Она је изразила подршку Србији и Западном Балкану у процесу приступања Европској унији.
Упознала је премијерку са актуелним питањима у вези са енегретском ситуацијом у Европи.
Састанку су присуствовале министарка за европске интеграције Тања Мишчевић и министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић.
Коментар