Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Брнабићева: Нова енергетска политика први приоритет Владе

© Sputnik / Лола ЂорђевићУрсула фон дер Лајен и Ана Брнабић
Урсула фон дер Лајен и Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2022
Пратите нас
Председница Владе Ана Брнабић разговарала је са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен.
Она је захвалила Урсули фон дер Лајен на посети Србији и региону и истакла значај заједничке посете председника Србије и председнице ЕК Нишу, где су обишли радове на изградњи гасног интерконектора између Србије и Бугарске.
Брнабић је истакла да је нова енергетска политика први приоритет нове владе и да ће у фокусу бити питање даље енергетске диверсификације.
Председница владе оценила је да је Извештај ЕК о напретку Србије објективан и балансиран и да ће влада у новом мандату наставити да буде посвећена реформама и процесу европских интеграција.
Премијерка је издвојила важност наставка реформи у области владавине права, затим реформе у области правосуђа и усвајање новог пакета правосудних закона, као и питања медијских слобода и усвајања новог сета медијских закона.
Такође, Брнабић је упознала председницу ЕК са активностима на усклађивању са визном политиком ЕУ.
Када је реч о дијалогу Београда и Приштине, председница Владе рекла је да остајемо посвећени дијалогу и да су наши приоритети мир и стабилност.
Председница ЕК честитала је премијерки на избору нове Владе Србије и пожелела много успеха у даљем раду. Она је изразила подршку Србији и Западном Балкану у процесу приступања Европској унији.
Упознала је премијерку са актуелним питањима у вези са енегретском ситуацијом у Европи.
Састанку су присуствовале министарка за европске интеграције Тања Мишчевић и министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала