ДРУШТВО

Хоће ли Црна Гора послати сва четири војника на Русију? Матију Бећковића забринула вест из Подгорице

Оно што је изгледало као још један сасвим обичан дан на Сајму књига, претворило се у „историјски тренутак“. Песника Матију Бећковића приликом обиласка штандова у Хали 1 затекла је вест да ће и црногорска војска ударити на Русију. Следећи кораке славних предака, али у супротном смеру, око 40 црногорских војника кренуће „на Москву“.
Sputnik
Српски академик, свестан „чињенице“ да ратоборни црногорски менталитет у комбинацији са најновијим западним наоружањем може представљати потенцијалну „прекретницу“ у сукобу Русије и Украјине, а поучен богатом историјском прошлошћу овог народа која сведочи о томе да ратника не мора бити пуно како би извојевали победу, дао је одмах за Спутњик свој коментар на ту „преломну вест“ у виду питања.
Да ли ће црногорска војска послати сву четворицу својих војника на Русију, или ће неко и остати…?, загонетно и забринуто се запитао Бећковић
Званичан податак је тај да ће Влада Црне Горе послати не четири, већ чак четрдесет војника у помоћ НАТО алијанси. За сада ће бити у Бугарској и чекати „свој тренутак“.
Коментар