- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Хоће ли Црна Гора послати сва четири војника на Русију? Матију Бећковића забринула вест из Подгорице

© Sputnik / Дејан СимићМатија Бећковић
Матија Бећковић - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2022
Пратите нас
Оно што је изгледало као још један сасвим обичан дан на Сајму књига, претворило се у „историјски тренутак“. Песника Матију Бећковића приликом обиласка штандова у Хали 1 затекла је вест да ће и црногорска војска ударити на Русију. Следећи кораке славних предака, али у супротном смеру, око 40 црногорских војника кренуће „на Москву“.
Српски академик, свестан „чињенице“ да ратоборни црногорски менталитет у комбинацији са најновијим западним наоружањем може представљати потенцијалну „прекретницу“ у сукобу Русије и Украјине, а поучен богатом историјском прошлошћу овог народа која сведочи о томе да ратника не мора бити пуно како би извојевали победу, дао је одмах за Спутњик свој коментар на ту „преломну вест“ у виду питања.
Да ли ће црногорска војска послати сву четворицу својих војника на Русију, или ће неко и остати…?, загонетно и забринуто се запитао Бећковић
Званичан податак је тај да ће Влада Црне Горе послати не четири, већ чак четрдесет војника у помоћ НАТО алијанси. За сада ће бити у Бугарској и чекати „свој тренутак“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала