РЕГИОН

Милатовић упутио позив за преговоре око формирања власти у Подгорици

Лидер покрета "Европа сад" Јаков Милатовић упутио је позив за састанак Јелени Боровинић Бојовић, носитељки листе "За будућност Подгорице", Данилу Шарановићу, носиоцу листе ”Идемо људи!" и Луки Ракчевићу, носиоцу листе ”Може Подгорица — ово је наш град!” за иницијални састанак поводом договора о формирању локалне власти у Подгорици.
Sputnik
Он је у позиву навео да се састанак одржава ради што скоријег формирања локалне власти и предложио да се одржи у сриједу.
Предложио је и да састанку присуствују носиоци побједничких листа заједно са члановима преговарачких тимова.
“Вјерујем да ћемо на овом састанку, у отвореној и срдачној атмосфери, размијенити мишљења о приоритетима будуће градске управе, као и утврдити принципе, формат и динамику будућих разговора.”, навео је Милатовић у позиву.
Он је замолио да носиоци наведених листи његов позив прослиједе и политичким чиниоцима својих изборних листа, као и да до сјутра, 1. новембра, очекује обавјештење о саставу преговарачког тима.
“Обавјештавам вас да ће, у име нашег Покрета, у разговорима учествовати др Филип Ивановић, г-дин Андреј Миловић и проф. др Анђела Јакшић Стојановић.”, навео је Милатовић.
На локалним изборима одржаним у Подгорици 23. октобра, каолиција око ДПС-а , „Сви за наш град“ освојили је 24 мандата, Покрет „Европа сад“ 13, „За будућност Подгорице“ 11(коалиција око ДФ-а), „Идемо људи“ шест (коалиција око Демокартске ЦГ), „Може Подгорица - ово је наш град“ четири мандата (коалиција око УРЕ).
Коментар