- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милатовић упутио позив за преговоре око формирања власти у Подгорици

© Sputnik / Бобан НововићАдминистративна зграда града Подгорица
Административна зграда града Подгорица - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2022
Пратите нас
Лидер покрета "Европа сад" Јаков Милатовић упутио је позив за састанак Јелени Боровинић Бојовић, носитељки листе "За будућност Подгорице", Данилу Шарановићу, носиоцу листе ”Идемо људи!" и Луки Ракчевићу, носиоцу листе ”Може Подгорица — ово је наш град!” за иницијални састанак поводом договора о формирању локалне власти у Подгорици.
Он је у позиву навео да се састанак одржава ради што скоријег формирања локалне власти и предложио да се одржи у сриједу.
Предложио је и да састанку присуствују носиоци побједничких листа заједно са члановима преговарачких тимова.
“Вјерујем да ћемо на овом састанку, у отвореној и срдачној атмосфери, размијенити мишљења о приоритетима будуће градске управе, као и утврдити принципе, формат и динамику будућих разговора.”, навео је Милатовић у позиву.
Он је замолио да носиоци наведених листи његов позив прослиједе и политичким чиниоцима својих изборних листа, као и да до сјутра, 1. новембра, очекује обавјештење о саставу преговарачког тима.
“Обавјештавам вас да ће, у име нашег Покрета, у разговорима учествовати др Филип Ивановић, г-дин Андреј Миловић и проф. др Анђела Јакшић Стојановић.”, навео је Милатовић.
На локалним изборима одржаним у Подгорици 23. октобра, каолиција око ДПС-а , „Сви за наш град“ освојили је 24 мандата, Покрет „Европа сад“ 13, „За будућност Подгорице“ 11(коалиција око ДФ-а), „Идемо људи“ шест (коалиција око Демокартске ЦГ), „Може Подгорица - ово је наш град“ четири мандата (коалиција око УРЕ).
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала