СРБИЈА

Чен Бо: Кина против једностраних акција на КиМ, Приштина што пре да формира ЗСО

Председник Србије Александар Вучић састао се са амбасадорком Кине Чен Бо, која је пренела да Пекинг подржава напоре да се договор о КиМ постигне у оквиру Резолуције 1244 СБ УН и противи се једностраним акцијама које доприносе ескалацији и нарушавању стабилности.
Sputnik
Амбасадорка Чен Бо је рекла да Приштина што пре мора да приступи формирању Заједнице српских општина, као што је то договорено у оквиру Бриселског споразума, саопштено је из Председништва.
Она је захвалила Вучићу на томе што ју је упознао са најновијим дешавањима на Косову и Метохији, истакавши да је став Кине по том питању доследан.
"Веома ценимо напоре Србије и Вас лично ка тражењу мирног решења у дијалогу и преговорима. Подржавамо легитимне захтеве српске стране, који се тичу безбедности њених грађана на Косову и Метохији, као и напоре да се договор успостави у оквиру Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација. Противимо се једностраним акцијама које доприносе ескалацији и нарушавању стабилности", рекла је амбасадорка Кине.
Председник се састао данас са амбасадорком Народне Републике Кине како би је обавестио о најновијим дешавањима на Косову и Метохији и позицији у којој се наша земља налази.
Том приликом, председник Вучић је истакао да Србија, упркос свим изазовима, наставља да води одговорну политику мира и стабилности, те остаје посвећена поштовању међународног права и пуној примени до сада постигнутих споразума.
Председник Вучић захвалио је амбасадорки НРК на подршци и поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије.
Коментар