Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Чен Бо: Кина против једностраних акција на КиМ, Приштина што пре да формира ЗСО

© Sputnik / Лола ЂорђевићЧен Бо
Чен Бо - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић састао се са амбасадорком Кине Чен Бо, која је пренела да Пекинг подржава напоре да се договор о КиМ постигне у оквиру Резолуције 1244 СБ УН и противи се једностраним акцијама које доприносе ескалацији и нарушавању стабилности.
Амбасадорка Чен Бо је рекла да Приштина што пре мора да приступи формирању Заједнице српских општина, као што је то договорено у оквиру Бриселског споразума, саопштено је из Председништва.
Она је захвалила Вучићу на томе што ју је упознао са најновијим дешавањима на Косову и Метохији, истакавши да је став Кине по том питању доследан.
"Веома ценимо напоре Србије и Вас лично ка тражењу мирног решења у дијалогу и преговорима. Подржавамо легитимне захтеве српске стране, који се тичу безбедности њених грађана на Косову и Метохији, као и напоре да се договор успостави у оквиру Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација. Противимо се једностраним акцијама које доприносе ескалацији и нарушавању стабилности", рекла је амбасадорка Кине.
Председник се састао данас са амбасадорком Народне Републике Кине како би је обавестио о најновијим дешавањима на Косову и Метохији и позицији у којој се наша земља налази.
Том приликом, председник Вучић је истакао да Србија, упркос свим изазовима, наставља да води одговорну политику мира и стабилности, те остаје посвећена поштовању међународног права и пуној примени до сада постигнутих споразума.
Председник Вучић захвалио је амбасадорки НРК на подршци и поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала