Подкаст

Прете ли сукоби на северу Косова I Свет са Спутњиком

Срби на Косову и Метохији су урадили једино што су могли, једино шта им је преостало - изашли су из свих приштинских институција. Амбасадори Русије и Кине у Србији дали су подршку Београду, док је амбасадор САД захтевао од председника Александра Вучића да се Србија понаша одговорно.
Sputnik
Да ли Аљбин Курти прижељкује сукоб како би Београд био проглашен за агресора и види ли у томе пут да преостале земље признају независност самопроглашеног Косова? Постоји ли још Бриселски споразум и у ком правцу може да се настави дијалог Београда и Приштине? Да ли је могуће сачувати мир, али и национални интерес? Има ли Београд војну снагу да заштити Србе на Косову и Метохији?
Одговоре на ова питања ће у разговору с Наташом Милосављевић потражити генерал у пензији Лука Кастратовић и председник скупштинског одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун.

О емисији „Свет са Спутњиком“

Емисија „Свет са Спутњиком“ бави се горућим темама из широког спектра друштвеног и политичког живота. Води је Тања Трикић, а заједнички је реализују Спутњик и Радио Новости. Сада у новом термину – сваког понедељка.
Коментар