Катар 2022

Хрвати скратили списак – осморица отписаних

Селектор фудбалске репрезентације Хрватске Златко Далић објавио је коначни списак фудбалера који ће играти на Светском првенству у Катару и бранити сребро освојено пре четири године у Русији.
Sputnik
У односу на шири списак отпало је осам фудбалера - голмани Доминик Котарски и Недиљко Лабровић, дефанзивци Дује Ћалета Цар и Марин Понграчић, везни играчи Јосип Мишић и Лука Иванушец и нападачи Антонио Мирко Чолак и Јосип Брекало.
На Мундијалу у Катару Хрватску ће представљати:
Голмани: Доминик Ливаковић, Ивица Ивушић, Иво Грбић
Одбрана: Домагој Вида, Дејан Ловрен, Борна Баришић, Јосип Јурановић, Јошко Гвардиол, Борна Соса, Јосип Станишић, Мартин Ерлић, Јосип Шутало
Средина терена: Лука Модрић, Матео Ковачић, Марцело Брозовић, Марио Пашалић, Никола Влашић, Ловро Мајер, Кристијан Јакић, Лука Сучић
Напад: Иван Перишић, Андреј Крамарић, Бруно Петковић, Мислав Оршић, Анте Будимир, Марко Ливаја.
„Оптимиста сам, верујем у нашу репрезентацију, верујем у свој стручни штаб и свој рад. Морамо бити реални и објективни, 10 или 12 репрезентација нада се да ће бити светски првак. Идемо корак по корак, имамо велико самопоуздање након утакмица у Лиги нација. Нема притиска, нема велике еуфорије“, изјавио је Далић на конференцији за медије.
Далић је објаснио зашто неке играче није уврстио на списак.
„Кад играмо за репрезентацију, морамо схватити да представљамо своју државу, а не себе. Ако неко то не схвата, онда се он нажалост неће наћи на списку. У репрезентацији се мора давати максимум, играо минут или целу утакмицу“, закључио је селектор Хрватске.
Хрватска ће у Катару играти у групи Ф са Мароком, Канадом и Белгијом.
► Недавно је у Београд стигао и трофеј Светског првенства.
Катар 2022
Албанци поново на путу Србије – Швајцарска објавила списак за Катар
Катар 2022
Сенегал је чуо најгору могућу вест – Садио Мане не иде у Катар
Катар 2022
Познато када Пикси објављује списак за Катар
Коментар