СРБИЈА

„Нас је чула држава Србија“: Наставља се потписивање уговора на северу Косова и Метохије /фото/

У северном делу Косовске Митровице настављено је потписивање уговора између државе Србије и Срба који су напустили привремене приштинске институције. Они истичу да је овим гестом Србија показала да није заборавила Србе на Косову и Метохији и да је то начин на који се брани останак Срба на КиМ.
Sputnik
Некадашња радница општинске администрације у приштинском систему при општини Северна Митровица, Милена Тодосијевић, каже за Спутњик да је Србија послушала свој народ на Косову и Метохији.
„Ми смо послушали наш народ, дали смо оставке и остали смо свој на своме. Нас је чула држава Србија која нас је обезбедила и дала нам наду да ћемо да останемо и да ћемо да живимо на нашем Косову и Метохији“, рекла је Тодосијевићева.
Срби у северном делу Косовске Митровице потписују уговоре
Током данашњег дана уговоре потписују административни радници који су радили у општинама на северу Косова, као и радници Основног суда у Косовској Митровици и полицајци.
Ивана Стојиљковић рекла је да је показана јасна иницијатива Србије да заштити своје грађане на Косову и Метохији.
„Овај потез наше државе улива нову снагу и наду у бољу, лепшу и срећнију будућност за нас и нашу децу за коју верујем да ће их у будућности бити све више. Борба је велика, али је мотив јак“, поручила је она.
Запослени који су пре десетак дана поднели оставке на своја радна места и тиме и формално напустили приштинске институције, добили су раније обећање од председника Александра Вучића да их Србија неће оставити без примања и да они који напусте приштинске институције неће остати без посла.
СРБИЈА
„Због ваших дела Србија је на Косову а Косово у Србији“: Вучић одликовао српске полицајце са КиМ
Коментар