Катар 2022

Опијени Хенесијем /фото/

Све до 86. минута Вејн Хенеси био је херој репрезентације Велса, али је био довољан један тренутак непромишљености да постане трагичар.
Sputnik
Иран је направио велико изненађење и савладао репрезентацију Велса (2:0), али је на то морао да чека последње минуте на утакмици јер је пре тога готово савршено посао одрадио Вејн Хенеси.
Скидао је чисте шутеве у гол Хенеси, одолевао је притиску који су Иранци правили током целе утакмице, али све је пало у воду у 86. минуту када је неопрезно истрчао скоро 20 метара испред гола.
Хенеси се закуцао у Мехдија Таремија, судија је одмах извадио жути картон, али била је то блага казна за голмана Велса. После консултације са ВАР собом судија је понишито жути, а извадио директан црвени картон.
Велшани дефинитивно имају за чим да жале јер је Хенеси имао невероватне одбране. Офанзива Ирана није стала од почетка другог полувремена и морао је голман Велса да буде сконцентрисан у сваком тренутку, а уследио је и период после ког је могао да постане прави херој.
Као на траци ређале су се шансе у 50, 52,63,72 и 73. минуту за селекцију Ирана и просто је било невероватно са колико је жара и будности брани Хенеси.
1 / 6
Иран – Велс Вејн Хенеси
2 / 6
Иран – Велс Вејн Хенеси
3 / 6
Иран – Велс Вејн Хенеси
4 / 6
Иран – Велс Вејн Хенеси
5 / 6
Иран – Велс Вејн Хенеси
6 / 6
Иран – Велс Вејн Хенеси
Међутим у 86. минуту када је Велс био близу да одоли Ирану, Хенеси је несмотрено одреаговао и дефинитивно заслужено напустио терен.
Велс је остао са играчем мање, одлучено је да надокнада буде девет минута, а било је јасно да је Иран у одличној прилици да направи сензацију јер је све мирисало на гол и док су са ривалом били једнаки на терену.
Катар 2022
Мундијал, 6. дан: Срећа сачувала Енглезе и Холанђане, Иранци одушевили
Катар 2022
Дао гол, али се срце стегло: Камеруне, извини!
Катар 2022
Нестварна утакмица у Катару! Иран срушио Велс у последњим минутима надокнаде
Коментар