Специјална операција у Украјини

У ЛНР ухапшен саучесник СБУ који је Кијеву одавао информације о кретању руских војника

Припадници органа безбедности Луганске Народне Републике ухапсили су становника републике који је Служби безбедности Украјине (СБУ) преносио информације о локацији и кретању руских војника, као и народне милиције ЛНР, саопштио је за Спутњик извор у безбедносним структурама републике.
Sputnik

„Захваљујући бројним оперативним активностима припадника органа безбедности ЛНР приведен је украјински држављанин, рођен 1959. године, који је у периоду од августа 2021. године одржавао тајну комуникацију са припадником стране обавештајне службе — оперативцем Главног одељења за борбу против корупције и организованог криминала Управе СБУ у Доњецкој и Луганској области“, рекао је извор агенције.

Извор је додао да је утврђен идентитет лица које је врбовало становнике ЛНР ради добијања војних информација у циљу преношења података Кијеву. Према извору, реч је о Андреју Вадимовичу Динику (Ревенку), оперативцу Главног одељења за борбу против корупције и организованог криминала Управе СБУ у Доњецкој и Луганској области.
Против ухапшеног лица које је одавало информације Кијеву покренут је кривични поступак због сумње да је извршио кривично дело по чл. 276 Кривичног законика Русије „Шпијунажа“.
РУСИЈА
У Брјанску спречен терористички напад, приведен украјински диверзант /видео/
Коментар