- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

У ЛНР ухапшен саучесник СБУ који је Кијеву одавао информације о кретању руских војника

© Фото : Security Service of UkraineПрипадник Службе безбедности Украјине
Припадник Службе безбедности Украјине - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2022
Пратите нас
Припадници органа безбедности Луганске Народне Републике ухапсили су становника републике који је Служби безбедности Украјине (СБУ) преносио информације о локацији и кретању руских војника, као и народне милиције ЛНР, саопштио је за Спутњик извор у безбедносним структурама републике.

„Захваљујући бројним оперативним активностима припадника органа безбедности ЛНР приведен је украјински држављанин, рођен 1959. године, који је у периоду од августа 2021. године одржавао тајну комуникацију са припадником стране обавештајне службе — оперативцем Главног одељења за борбу против корупције и организованог криминала Управе СБУ у Доњецкој и Луганској области“, рекао је извор агенције.

Извор је додао да је утврђен идентитет лица које је врбовало становнике ЛНР ради добијања војних информација у циљу преношења података Кијеву. Према извору, реч је о Андреју Вадимовичу Динику (Ревенку), оперативцу Главног одељења за борбу против корупције и организованог криминала Управе СБУ у Доњецкој и Луганској области.
Против ухапшеног лица које је одавало информације Кијеву покренут је кривични поступак због сумње да је извршио кривично дело по чл. 276 Кривичног законика Русије „Шпијунажа“.
Припадник Федералне службе безбедности Русије  - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2022
РУСИЈА
У Брјанску спречен терористички напад, приведен украјински диверзант /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала