РУСИЈА

Лавров: Никад не одбијамо контакте са страним лидерима

Руско руководство никада не одбија контакте са иностраним лидерима, рекао је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.
Sputnik
Лавров је раније данас одржао конференцију за новинаре о питањима европске безбедности а једно од питања тицало се и могућег сусрета председника Русије и САД, Владимира Путина и Џозефа Бајдена.

„Више пута смо говорили, између осталог и сам Путин је говорио, и ја сам говорио, да никада не одбијамо контакте. Када је канцелар Немачке Олаф Шолц тражио да дође – изволите, дођите. Председник Француске Емануел Макрон је хтео да дође – изволите. Желели сте разговоре телефоном – сви који то траже ту могућност и добију и без икаквог ограничења времена наш председник са свима разговара“, рекао је Лавров на питање америчког новинара.

О цурењу информација

Он је, такође, додао да су САД инсистирале на поверљивости канала комуникације између шефа ЦИА Вилијама Бернса и шефа Спољне обавештајне службе Сергеја Наришкина, али да је дошло до цурења информација управо са америчке стране.

„Американци су нам сами десет пута говорили: то мора бити апсолутно поверљив канал, не треба да га откривамо, да нико ништа не зна, да буде озбиљан и да не буде предмет неких спољних пропагандистичких, информативних интрига. Сложили смо се. Али, чим су стигли у Анкару, одмах је процурела информација о томе, не знам одакле – из Беле куће, Стејт департмента, али информација је процурела“, навео је Лавров.

РУСИЈА
Ердоган открио о чему су разговарали Наришкин и шеф ЦИА у Анкари
Коментар