- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Никад не одбијамо контакте са страним лидерима

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
Пратите нас
Руско руководство никада не одбија контакте са иностраним лидерима, рекао је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.
Лавров је раније данас одржао конференцију за новинаре о питањима европске безбедности а једно од питања тицало се и могућег сусрета председника Русије и САД, Владимира Путина и Џозефа Бајдена.

„Више пута смо говорили, између осталог и сам Путин је говорио, и ја сам говорио, да никада не одбијамо контакте. Када је канцелар Немачке Олаф Шолц тражио да дође – изволите, дођите. Председник Француске Емануел Макрон је хтео да дође – изволите. Желели сте разговоре телефоном – сви који то траже ту могућност и добију и без икаквог ограничења времена наш председник са свима разговара“, рекао је Лавров на питање америчког новинара.

О цурењу информација

Он је, такође, додао да су САД инсистирале на поверљивости канала комуникације између шефа ЦИА Вилијама Бернса и шефа Спољне обавештајне службе Сергеја Наришкина, али да је дошло до цурења информација управо са америчке стране.

„Американци су нам сами десет пута говорили: то мора бити апсолутно поверљив канал, не треба да га откривамо, да нико ништа не зна, да буде озбиљан и да не буде предмет неких спољних пропагандистичких, информативних интрига. Сложили смо се. Али, чим су стигли у Анкару, одмах је процурела информација о томе, не знам одакле – из Беле куће, Стејт департмента, али информација је процурела“, навео је Лавров.

Директор спољнообавештајне службе Русије Сергеј Наришкин - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2022
РУСИЈА
Ердоган открио о чему су разговарали Наришкин и шеф ЦИА у Анкари
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала