Катар 2022

Меси је пронашао свог Робина

Лео Меси је новом мајсторском партијом на Мундијалу трасирао Аргентини пут у четвртфинале, где их чека Холандија, а у дуелу са Аустралијом (2:1) још једном се видело колико је за десетку „гаучоса“ важно присуство Енца Фернандеса на терену.
Sputnik
Везиста Бенфике је његов лични помоћник, да конкретизујемо – он је Месијев Робин!
Меси је „откључао“ Аустралијанце ефектним поготком у 35. минуту. Био је то Леов 789. гол у 1.000. мечу у професионалној каријери.
Селектор Аргентине Лионел Скалони је после шокантног пораза од Саудијске Арабије на Светском првенству (2:1) експресно пронашао начин како да „скине окове“ најбољем фудбалеру Аргентине, у овом тренутку вероватно и света.
Убацивање „радилице“ Енца Фернандеса у стартну поставу донело је много више слободе у игри и далеко офанзивнијег Леа Месија.
Везиста Бенфике који подједнако добро може да игра у оба правца је човек који је од непроцењиве важности за Аргентину и Месија.
Против Арабије је ушао с клупе, а онда је Скалони уочио његов дар и од тада Аргентина почиње мечеве са Енцом у стартних 11. Тако је било против Пољске, против Мексика и у осмини финала против Аустралије.
И Месијев Робин поново је био на висини задатка. После гола који му је наместио Меси против Мексика (2:0), сада је имао фантастичне бројке против „кенгура“.
Највише додира са лоптом, чак 114, највише додавања – 100. Највише додавања у завршној трећини терена – 12. Девет пута је одузео лопту, пет добијених дуела и три успешна старта. Импресивно!
У тој статистици нашла се и једна шала, јер је Енцо постигао аутогол у 77. минуту, па је постао први фудбалер који је постигао погодак за Аустралију у тој фази такмичења.
Ипак, Скалонију је сада јасно да Меси не може без свог Робина који му прави простор и даје слободу у игри, а Аргентину још само три степеника деле до крова света и „Златне богиње“ по коју су дошли с Месијем на челу, јер је то једини велики трофеј који недостаје у каријери једног од највећих играча у историји фудбала.
Катар 2022
Како је Меси скинуо окове
Катар 2022
Орлови крећу кући, а Пикси поручује: Можда би неки хтели да идем у Париз, али видимо се у Београду
Коментар