- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Како је Меси скинуо окове

© AFP 2023 / JUAN MABROMATAЕнцо Фернандес и Лионел Меси
Енцо Фернандес и Лионел Меси - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
Пратите нас
Лионел Меси, један од најбољих фудбалера свих времена, нашао се под великим притиском јер је његова Аргентина била на ивици раног испадања на Мундијалу.
Али, како је првенство одмицало, Меси је бивао све сигурнији, али још значајније, екипа га је учинила таквим и преузела је део одговорности на себе.
Шокантан пораз од Саудијске Арабије је Аргентину поставио у веома незавидан положај, а у таквом је Меси био током целе утакмице, практично играјући плејмејкера са своје половине.
Није то Месију страно, али није ни нешто на шта је навикао, а замало да се слично догоди и у наредном мечу против Мексика.
Срећом по њега, селектор Лионел Скалони је на терен послао Енца Фернандеса, примарно централног везисту који може да одговори задацима и у дефанзивном и офанзивном делу.
Не само да је Фернандес, као свеж играч, уласком у игру у 57. минуту омогућио Месију да се ослободи терета на средини терена и крене да ради свој посао.
И свега седам минута касније Меси је постигао гол који је донео невероватно олакшање, до тог момента очајној Аргентини, а капитен се реванширао Енцу за помоћ асистенцијом за гол у 87. минуту.
Скалони је, изгледа, схватио у чему је био цео проблем па је Фернандеса послао на терен од почетка дуела са Пољском, а то је донело већу укљученост Месија у нападачке акције и враћање на његову природну позицију, у левом полупростору испред шеснаестерца ривала.
Исход је лагана и рутинска победа од 2:0 којом је Аргентина себи обезбедила прво место у Групи Ц и сигуран пласман у осмину финала Мундијала.
Аргентина - Пољска, Светско првенство - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2022
Катар 2022
Моћна Аргентина „побегла“ од Француске, Пољска се провукла за гол до нокаут фазе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала