СПОРТ

Познати новинар право у мету: Уведите награду и назовите је по Синиши Михајловићу

Слободни ударци били су заштитни знак Синише Михајловића. Нешто по чему је био препознатљив јер су пред њим пуцале стативе и пречке, тресле се мреже, а ривали у живом зиду дрхатли као прут. И зато је познати израелски новинар Мајкл Јокин предложио да се уведе награда за најлепши гол из слободњака, која ће носити име Синише Михајловића.
Sputnik
У фудбалу већ постоји традиционална награда „Френц Пушкаш“ која се додељује власнику најлепшег поготка, док би ово била награда за најлепши гол из слободног ударца.
Оригинално и штавише, врло реално.
„Треба увести 'Синиша Михајловић' награду за најбољи слободни ударац године“, твитовао је Јокин на поменутој друштвеном мрежи, што је наишло на велики број позитивних коменатара.
Мајкл Јокин је израелац који је између осталог писао за највеће светске медије, попут Би-Би-Си-Ја, Гардијана, 4-4-2, ЕСПН, Близард, Гол...
Синиша Михајловић који је преминуо у петак у 54. години, и даље је власник рекорда по броју голова из слободних удараца - 28. Такође, успео је левоноги бомбардер из Борова села да на једном мечу постигне хет-трик из „слободњака“, што само по себи говори колики је то био мајстор за увек подигнутом крагном, што је такође био његов заштитни знак.
Синиша Михајловић биће сахрањен у понедељак у Риму на Светог Николу.
СПОРТ
Тужна порука Синишине ћерке уз последњу фотографију: Хероју мој, пружила сам ти руку
СПОРТ
Супруга Синише Михајловића смогла снаге да се огласи
СПОРТ
„Имао је Божји дар!“ – Лукић за Спутњик открива како је изгледало када се Михајловић „наљути“
Коментар