- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Имао је Божји дар!“ – Лукић за Спутњик открива како је изгледало када се Михајловић „наљути“

© AP Photo / Giorgio BenvenutiСиниша Михајловић
Синиша Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
Пратите нас
Неописива срећа коју су 1991. године осетили фудбалери Црвене звезде после освајања титуле у Барију три деценије касније претворила се у сетно сећање и сузе када је прерано отишао Синиша Михајловић. Његови тадашњи саиграчи у црвено-белом дресу неутешни су поводом његове смрти, али је Владан Лукић смогао снаге и одао почаст колеги и пријатељу.
Када је 2019. године објављено да Синиша Михајловић болује од леукемије, фудбалски свет нашао се у шоку, јер је Миха у очима свих љубитеља тог спорта непобедиви ратник.
Међутим, три године касније породица, пријатељи и јавност морали су да се суоче са тужном вешћу на коју је ретко ко остао равнодушан, а поготово људи који су са Михајловићем делили неке од најлепших тренутака у његовим животу.
Владан Лукић, некадашњи играч Црвене звезде надао се да ће Синиша победити болест.
„Тужна вест, знали смо да се дуже времена борио са можда најтежом могућом болешћу, али постојала је нека нада јер је био окружен сјајним тимом лекара. Они су му омогућили да поживи мало дуже, али заиста сви који га знају данас су тужни“, рекао је Лукић.
Прве асоцијације на његовом бившег саиграчу увек ће бити аутентичности и таленат.
„Био је необичан, квалитетан и јединствен човек и заиста ми је много тешко. Памтићу многе његове голове, често сам био на терену кад их је постизао, много ми је био драг“, истакао ја Лукић.
Бивши фудбалер Црвене звезде који је са Михом и Црвеном звездом освојио титулу европског шампиона 1991. године, верује да су клубови у којима је Синиша играо увек могли да се ослоне на њега у кључним тренуцима.

„Имао је Божји дар, сјајну ногу, добре предиспозиције, био је најкориснији играч екипи. Често су се утакмице решавале његовим головима из слободан ударца. Био је специфичан“, подвлачи Лукић.

Једна од особина која је красила славног српског фудбалера била је упорност. Када би се наљутио није имао проблем да се супротстави судијама, а тога се уз једну анегдоту присетио Лукић.
„Било је периода када је био незгодан као и сви ми што смо носили неки део свог карактера. Као и ми када треба био је „мала маца“, а знао је када мора да буде и тигар. Имао је периода када је био у сукобу са судијама, па се тога често сетимо и препричавамо. Он уђе у сукоб, а ми трчимо за судијама, молимо и објашњавамо „Немојте, Миха се само тренутно наљутио“, а онда би њега стварно то брзо прошло. То је осликавало његов карактер“, завршио је бивши фудбалер Звезде разговор за Спутњик.
Црвена звезда Бари - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2022
СПОРТ
„Када су јавили да је Синиша умро, син ми је донео фотографију – Миха и ја прослављамо гол Бајерну!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала