СПОРТ

Митровић промашио пенал за крај године, Арсенал још више побегао „Грађанима“

Фулам је тријумфално окончао 2022. годину, али је Александар Митровић пропустио прилику да стигне до 11. поготка у сезони. Српски голгетер је промашио једанаестерац у тријумфу над Саутемптоном (2:1).
Sputnik
Његов ударац са 11 метара у надокнади мајсторски је прочитао голман Базуну, али лондонски тим није кажњен после свега јер није било ни времена пошто се играо 97. минут.
Фулам је повео аутоголом Ворд-Прауза у 32. минуту, али је исти играч у 56. поравнао резултат на 1:1. Победу лондонском тиму донео је Португалац Палиња у 88. па лондонски тим у 2023. улази као становник горњег дела табеле.
Поподневне мечеве у Премијер лиги обележио је реми Манчестер Ситија у дуелу са Евертоном (1:1). Ерлинг Холанд је 21. голом у сезони донео предност „Грађанима“ у 24. минуту, али је бод „Карамелама“ обезбедио Демараи Греј поготком у 64.
Лидер Арсенал искористио је кикс тима Пепа Гвардиоле и тријумфом на гостовању у Брајтону од 4:2 увећао предност на табели на седам бодова у односу на „Грађане“.
Лондонски тим је на полувремену водио са 2:0 головима Саке у другом и Одегарда у 39. минуту, на 3:0 повисио је Нкетија у 54, док је Митома у 65. смањио на 3:1. Мартинели је у 71. постигао четврти гол за госте, док је млади резервиста Фергусон у 77. ублажио пораз.
Манчестер јунајтед је као гост победио Вулверхемптон са 1:0, а стрелац гола одлуке био је Маркус Рашфорд у 76. минуту.
Њукасл и поред изразите теренске доминације није успео да победи Лидс (0:0), али је зато Кристал Палас као гост био бољи од Борнмута (2:0).
Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Коментар