- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Митровић промашио пенал за крај године, Арсенал још више побегао „Грађанима“

Пратите нас
Фулам је тријумфално окончао 2022. годину, али је Александар Митровић пропустио прилику да стигне до 11. поготка у сезони. Српски голгетер је промашио једанаестерац у тријумфу над Саутемптоном (2:1).
Његов ударац са 11 метара у надокнади мајсторски је прочитао голман Базуну, али лондонски тим није кажњен после свега јер није било ни времена пошто се играо 97. минут.
Фулам је повео аутоголом Ворд-Прауза у 32. минуту, али је исти играч у 56. поравнао резултат на 1:1. Победу лондонском тиму донео је Португалац Палиња у 88. па лондонски тим у 2023. улази као становник горњег дела табеле.
Поподневне мечеве у Премијер лиги обележио је реми Манчестер Ситија у дуелу са Евертоном (1:1). Ерлинг Холанд је 21. голом у сезони донео предност „Грађанима“ у 24. минуту, али је бод „Карамелама“ обезбедио Демараи Греј поготком у 64.
Лидер Арсенал искористио је кикс тима Пепа Гвардиоле и тријумфом на гостовању у Брајтону од 4:2 увећао предност на табели на седам бодова у односу на „Грађане“.
Лондонски тим је на полувремену водио са 2:0 головима Саке у другом и Одегарда у 39. минуту, на 3:0 повисио је Нкетија у 54, док је Митома у 65. смањио на 3:1. Мартинели је у 71. постигао четврти гол за госте, док је млади резервиста Фергусон у 77. ублажио пораз.
Манчестер јунајтед је као гост победио Вулверхемптон са 1:0, а стрелац гола одлуке био је Маркус Рашфорд у 76. минуту.
Њукасл и поред изразите теренске доминације није успео да победи Лидс (0:0), али је зато Кристал Палас као гост био бољи од Борнмута (2:0).
Пласман обезедио Sofascore
Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала