РУСИЈА

Руски староверац: Бенедикт XVI веровао у пророчанства - Русија ће бити велика

Упокојени папа Бенедикт XVI веровао је у фатимска пророчанства Мајке Божије да ће Русија вратити свет хришћанским вредностима, рекао је за Спутњик председник Светског савеза старовераца Леонид Севастјанов који је познавао бившег папу.
Sputnik
Севастјанов се упознао са Бенедиктом XVI док је будући папа био кардинал, за време студија у Риму.
„Остао ми је у сећању последњи сусрет са папом Бенедиктом 2018. године у манастиру у Ватикану. Разговарали смо око сат времена и он је почео да прориче о Русији. Рекао је да постоји пророчанство Мајке Божије о Русији, да Русија треба да буде велика, да се Запад све више и више удаљава од хришћанства и да ће Русија морати да га заустави да не падне у нехришћанство“, присетио се Севастјанов.
Како је додао, Бенедикт XVI је рекао да је „влада у Русији за 30 година направила огромну еволуцију од безбожништва до хришћанства, да ће нова генерација политичара испунити то пророчанство“. По речима Севастјанова, Бенедикт је тада истакао да је „пророчанство – пророчанство и да се оно не може променити“.
Бенедикт XVI преминуо је 31. децембра у 96. години у манастиру у Ватикану. Биће сахрањен 5. јануара, а церемонију ће предводити папа Фрања.
Севастјанов је појаснио да је реч о пророчанствима из португалског града Фатима, где се Мајка Божија 1917. године указала деци, малим пастирима и причала им о катастрофама које прете свету.
ДРУШТВО
Хиљаде људи у Ватикану одаје пошту папи Бенедикту
Коментар