- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски староверац: Бенедикт XVI веровао у пророчанства - Русија ће бити велика

© AFP 2023 / Vincenzo Pinto Папа Бенедикт XVI
Папа Бенедикт XVI - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2023
Пратите нас
Упокојени папа Бенедикт XVI веровао је у фатимска пророчанства Мајке Божије да ће Русија вратити свет хришћанским вредностима, рекао је за Спутњик председник Светског савеза старовераца Леонид Севастјанов који је познавао бившег папу.
Севастјанов се упознао са Бенедиктом XVI док је будући папа био кардинал, за време студија у Риму.
„Остао ми је у сећању последњи сусрет са папом Бенедиктом 2018. године у манастиру у Ватикану. Разговарали смо око сат времена и он је почео да прориче о Русији. Рекао је да постоји пророчанство Мајке Божије о Русији, да Русија треба да буде велика, да се Запад све више и више удаљава од хришћанства и да ће Русија морати да га заустави да не падне у нехришћанство“, присетио се Севастјанов.
Како је додао, Бенедикт XVI је рекао да је „влада у Русији за 30 година направила огромну еволуцију од безбожништва до хришћанства, да ће нова генерација политичара испунити то пророчанство“. По речима Севастјанова, Бенедикт је тада истакао да је „пророчанство – пророчанство и да се оно не може променити“.
Бенедикт XVI преминуо је 31. децембра у 96. години у манастиру у Ватикану. Биће сахрањен 5. јануара, а церемонију ће предводити папа Фрања.
Севастјанов је појаснио да је реч о пророчанствима из португалског града Фатима, где се Мајка Божија 1917. године указала деци, малим пастирима и причала им о катастрофама које прете свету.
Ватикан, народ одаје пошту папи Бенедикту - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2023
ДРУШТВО
Хиљаде људи у Ватикану одаје пошту папи Бенедикту
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала