СПОРТ

И Ђуро и Ђулио – мало Хрват, а још више Србин: „Очекивао сам проблеме, али – ништа!“

Ђуро Ђулио Ђекић, рођен је у Загребу пре 17 година, али није имао дилему под чијом заставом жели да игра фудбал. Члан је кадетске репрезентације Србије и потенцијално је решење за дугогодишњи горући проблем десног бека.
Sputnik
Иако је рођен и одрастао у Хрватској, Ђуро Ђулио је постао део српског тима и то захваљујући некадашњем селектору кадета Мирку Буњевчевићу који га је приметио на турниру у Осијеку.
„Није била тешка одлука за мене јер ме нико из Загреба није звао да играм за Хрватску. Мислио сам да ће бити проблема када се објави вест да играм за Србију, али ништа. Ни у Београду, ни у Загребу“, рекао је Ђекић за Германијак.
Из матичног Велебита је пре девет година стигао у младу екипу Динама из Загреба, а од 2019. је део Локомотиве и тренутну наступа за тим играча до 19 година, иако има тек 17.
„Играм своју игру, тренирам и желим да се наметнем тренерима у Локомотиви и селекторима Србије. Хвала људима из Србије који су ми дали прилику, али и породици која се много чега одрекла да бих ја могао да уживам у фудбалу“, истакао је Ђекић.
СПОРТ
Јан Карло је поносни Србин! /фото, видео/
Коментар