- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

И Ђуро и Ђулио – мало Хрват, а још више Србин: „Очекивао сам проблеме, али – ништа!“

© Фото : Скриншот / Јутјуб / 4 Sport Football AgencyЂуро Ђулио Ђекић
Ђуро Ђулио Ђекић - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2023
Пратите нас
Ђуро Ђулио Ђекић, рођен је у Загребу пре 17 година, али није имао дилему под чијом заставом жели да игра фудбал. Члан је кадетске репрезентације Србије и потенцијално је решење за дугогодишњи горући проблем десног бека.
Иако је рођен и одрастао у Хрватској, Ђуро Ђулио је постао део српског тима и то захваљујући некадашњем селектору кадета Мирку Буњевчевићу који га је приметио на турниру у Осијеку.
„Није била тешка одлука за мене јер ме нико из Загреба није звао да играм за Хрватску. Мислио сам да ће бити проблема када се објави вест да играм за Србију, али ништа. Ни у Београду, ни у Загребу“, рекао је Ђекић за Германијак.
Из матичног Велебита је пре девет година стигао у младу екипу Динама из Загреба, а од 2019. је део Локомотиве и тренутну наступа за тим играча до 19 година, иако има тек 17.
„Играм своју игру, тренирам и желим да се наметнем тренерима у Локомотиви и селекторима Србије. Хвала људима из Србије који су ми дали прилику, али и породици која се много чега одрекла да бих ја могао да уживам у фудбалу“, истакао је Ђекић.
Јан Карло Симић - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2022
СПОРТ
Јан Карло је поносни Србин! /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала