СРБИЈА

Српска листа тражи појачано присуство међународних снага у српским срединама

Српска листа затражила је појачано присуство међународних снага у српским срединама после новог случаја напада на српског младића на Косову и Метохији. СЛ упозорава да се наставља насиље над српском децом које, како је навела, спроводе албански екстремисти, подстакнути Куртијевом репресијом и антисрпском хистеријом Приштине.
Sputnik
СЛ у саопштењу истиче да ће овај Божић остати упамћен као дан када су Срби позивали на мир, али и дан када је проливена невина српска крв.
„Уместо да се сви заједно радујемо Божићу, Срби стрепе за живот своје деце“, каже се у саопштењу.
Наводи се да је жалосно је то што представници међународне заједнице нису предузели ништа да спрече овакве бруталне, ничим изазване нападе на српску нејач, па чак и да упорно избегавају да наведу да је покушано убиство дечака српске националности.
Оцењује се и да је лицемерно то што су снажније и оштрије осуђивали, како је указано, измишљено бацање пиротехнике на возило Еулекса пре неколико недеља него покушај убиства српске деце.
„У име српског народа захтевамо да међународне снаге појачају присуство у српским срединама и спрече нове нападе и изливе мржње према Србима на југу јер су више пута истакли да имају капацитета да се старају о миру и сигурности грађана, те да је њихова одговорност највећа када су у питању мир и безбедност српског народа“, поручују из СЛ.
Након што су јуче, на Бадњи дан, у Готовуши код Штрпца рањени српски дечак и 21-годишњи младић када је на њих из возила у покрету пуцао локални Албанац, група Албанаца је протекле ноћи у Клокоту претукла 18-годишњег Стефана Томића из Клокота док се са братом враћао с поноћне Божићне литургије.
СРБИЈА
Нападнут још један српски младић на Косову и Метохији: Група Албанаца претукла Стефана на Божић
СРБИЈА
Напад на српске дечаке није случајан, осумњичени пуцали и у Штрпцу и на Брезовици
Коментар