Специјална операција у Украјини

Брифинг руске војске: У ДНР ликвидирано више од 75 украјинских војника

Руска војска је у правцу Красног Лимана у Доњецкој Народној Републици ликвидирала више од 75 украјинских војника, три тенка и пет оклопних возила, док је на јужном делу Доњецка убијено 30 украјинских војника, саопштило је Министарство одбране Русије.
Sputnik
Према Купјанску је за 24 сата ликвидирано више од 30 украјинских војника и два оклопна возила. Артиљерија Западног војног округа је уништила јединице 92. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине и 103. бригаде територијалне одбране у рејонима Харковске области.
У Донбасу је руска војска уништила два украјинска радара за контрабатеријску борбу америчке производње - AN/ТPQ-37 у Луганској и AN/ТPQ-50 у Доњецкој Народној Републици.
Руска авијација и артиљерија су погодиле складиште наоружања и технике украјинске војске у ДНР-у и хангар са војном опремом украјинског пука за специјалне намене у Запорошкој области. У извештају Министарства одбране Русије је појашњено да је уништена и 79 артиљеријских јединица, војска и војна техника у 101 рејону.
Руски ПВО системи су за 24 сата оборили три украјинска дрона и седам вишецевних бацача ракета „химарс“ и „ураган“ у Луганској и Доњецкој Народној Републици.
РУСИЈА
Песков: Испорука британских тенкова неће променити ситуацију у Украјини, гореће као и други
Коментар