- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков: Испорука британских тенкова неће променити ситуацију у Украјини, гореће као и други

© Sputnik / Алексей ЛебедевПоглед на Кремљ
Поглед на Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2023
Пратите нас
Могућа испорука тенкова „челенџер 2“ Велике Британије и другог иностраног наоружања неће променити ситуацију у Украјини, јер на Западу не брину о судбинама људи који живе у Украјини, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков и додао да ће ти тенкови горети као и други.

„Они нису у могућности да промене ситуацију на терену и то морају да схвате. У стању су да све одуже и донесу већу несрећу Украјини. Ми сумњамо да се они брину о судбинама људи који живе у Украјини, као и о њиховој будућности“, рекао је Песков.

Подвукао је, да Русија има негативан однос према испорукама наоружања и не крије то, а Велика Британија, Пољска и друге европске земље говоре о жељи да се изгради нови ланац испоруке новог, технолошки савршенијег војног наоружања за Украјину.

„Они, једноставно, користе земљу као инструмент за достизање својих антируских циљева и то ништа не може да промени“, додао је портпарол Кремља.

Раније је кабинет британског премијера Риши Сунака саопштио да ће Велика Британија предати Украјини 14 тенкова „челенџер 2“ у наредних неколико недеља, а да ће ускоро почети обука украјинских војника како би могли да их користе.
Портпарол Кремља се осврнуо и на догађај поводом срушене зграде у Дњепру и навео, да руска војска не гађа цивилне објекте и да је Украјина већ говорила о томе да је до рушења дошло услед дејстава ракета противваздухопловне одбране.
Амерички војници поред оклопног возила на војним вежбама НАТО-а Пролећни ветар 15 - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
СВЕТ
„За случај да избије рат са Русијом“: Британија пребацује војну технику у Немачку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала