РУСИЈА

Лавров: Србија се противила потчињавању Балкана Западу – резултат је било бомбардовање

Као резултат противљења Србије потчињавању Балкана Западу, уследило је бомбардовање те земље, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров на годишњој конференцији за медије о главним спољнополитичким догађајима претходне године и оценама ситуације у свету.
Sputnik
„Србија се противила да се Балкан потчини Западу и шта се догодило са Србијом? Године 1998. године, Џозеф Бајден, који је у то време био сенатор, тражио је да под хитно почне бомбардовање СР Југославије, да се сруше сви мостови преко Дрине. И само годину дана касније то се и догодило“, подсетио је Лавров.
Лавров је, такође, упозорио на то да је политика Запада усмерена на рушење традиционалних веза и пријатељстава у разним регионима света, а као пример је навео Балкан и бивше републике Совјетског Савеза.

„Политика Запада заснована је на рушењу традиционалних веза и пријатељстава, видимо то у многим регионима, на Балкану и у многим бившим совјетским регионима, као и у свему ономе што се дешава у вези с Украјином, почев од 2014. године, од Мајдана, када је речено да Украјина треба да бира да ли је са Западом, или с Русијом“, истакао је Лавров.

Он је закључио да Запад свима даје на знање да ће средства која користи против Русије употребити и против било које друге неподобне државе.
Прошла конференција за новинаре у јануару 2022. године трајала је око три сата. Министар је тада успео да одговори на питања око 30 руских и страних новинара о разним темама: од преговора са Западом о безбедносним гаранцијама и култури отказивања у САД до догађаја у Казахстану почетком прошле године и активности ОДКБ-а.
РУСИЈА
Лавров: Запад у Украјини ствара нацистичку државу
Коментар