- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Србија се противила потчињавању Балкана Западу – резултат је било бомбардовање

© Sputnik / Светлана Шевченко / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
Пратите нас
Као резултат противљења Србије потчињавању Балкана Западу, уследило је бомбардовање те земље, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров на годишњој конференцији за медије о главним спољнополитичким догађајима претходне године и оценама ситуације у свету.
„Србија се противила да се Балкан потчини Западу и шта се догодило са Србијом? Године 1998. године, Џозеф Бајден, који је у то време био сенатор, тражио је да под хитно почне бомбардовање СР Југославије, да се сруше сви мостови преко Дрине. И само годину дана касније то се и догодило“, подсетио је Лавров.
Лавров је, такође, упозорио на то да је политика Запада усмерена на рушење традиционалних веза и пријатељстава у разним регионима света, а као пример је навео Балкан и бивше републике Совјетског Савеза.

„Политика Запада заснована је на рушењу традиционалних веза и пријатељстава, видимо то у многим регионима, на Балкану и у многим бившим совјетским регионима, као и у свему ономе што се дешава у вези с Украјином, почев од 2014. године, од Мајдана, када је речено да Украјина треба да бира да ли је са Западом, или с Русијом“, истакао је Лавров.

Он је закључио да Запад свима даје на знање да ће средства која користи против Русије употребити и против било које друге неподобне државе.
Прошла конференција за новинаре у јануару 2022. године трајала је око три сата. Министар је тада успео да одговори на питања око 30 руских и страних новинара о разним темама: од преговора са Западом о безбедносним гаранцијама и култури отказивања у САД до догађаја у Казахстану почетком прошле године и активности ОДКБ-а.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
РУСИЈА
Лавров: Запад у Украјини ствара нацистичку државу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала