СПОРТ

Рубљова провоцирали заставом Украјине

Руски тенисер Андреј Рубљов данима се налази на мети хулигана који су га провоцирали заставом Украјине током мечева на Аустралијан опену.
Sputnik
Руске и белоруске заставе су забрањене на трибинама, мало је фалило да и српска доживи исту судбину овог понедељка, али зато украјински екстремисти могу да провоцирају руске играче до миле воље.
Тако је на једном од мечева Рубљова у Мелбурну забележен призор у коме двојица хулигана држе украјинску заставу испред руског тенисера и наредног ривала Новака Ђоковића у четвртфиналу Аустралијан опена.
Занимљиво да рођени Московљанин није тражио од судије да избаци навијаче са трибина, већ само да их упозори на понашање.
„Немам ништа против украјинске заставе. Не смета ми, али не свиђа ми се речник и увреде које ми добацују“, рекао је Рубљов судији током једног меча.
Потом је на конференцији за медије Рус додатно појаснио ситуацију:
„Жалио сам се јер су ми говорили лоше ствари. Замолио сам судију да им скрене пажњу, да ме не вређају на терену“, рекао је Рубљов.
Портпарол Тениса Аустралија (организатора Аустралијан опена) потврдио је да је навијачима са украјинском заставом изречено упозорење после којег су напустили трибине.
Видећемо да ли ће се вратити можда током меча Рубљова са Ђоковићем у среду.
СПОРТ
Рус у страху пред дуел са Србином: „Нико не жели да игра против Ђоковића“
Коментар