- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рубљова провоцирали заставом Украјине

© AP Photo / Aaron FavilaАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
Пратите нас
Руски тенисер Андреј Рубљов данима се налази на мети хулигана који су га провоцирали заставом Украјине током мечева на Аустралијан опену.
Руске и белоруске заставе су забрањене на трибинама, мало је фалило да и српска доживи исту судбину овог понедељка, али зато украјински екстремисти могу да провоцирају руске играче до миле воље.
Тако је на једном од мечева Рубљова у Мелбурну забележен призор у коме двојица хулигана држе украјинску заставу испред руског тенисера и наредног ривала Новака Ђоковића у четвртфиналу Аустралијан опена.
Занимљиво да рођени Московљанин није тражио од судије да избаци навијаче са трибина, већ само да их упозори на понашање.
„Немам ништа против украјинске заставе. Не смета ми, али не свиђа ми се речник и увреде које ми добацују“, рекао је Рубљов судији током једног меча.
Потом је на конференцији за медије Рус додатно појаснио ситуацију:
„Жалио сам се јер су ми говорили лоше ствари. Замолио сам судију да им скрене пажњу, да ме не вређају на терену“, рекао је Рубљов.
Портпарол Тениса Аустралија (организатора Аустралијан опена) потврдио је да је навијачима са украјинском заставом изречено упозорење после којег су напустили трибине.
Видећемо да ли ће се вратити можда током меча Рубљова са Ђоковићем у среду.
Новак Ђоковић и Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
СПОРТ
Рус у страху пред дуел са Србином: „Нико не жели да игра против Ђоковића“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала