СПОРТ

Легендарни Аустралијанац се огласио: „Новак вешто крије проблем, ако га има“

Легендарни тенисер из Аустралије Марк Филипусис, који је члан тренерског тима Грка Стефаноса Циципаса, огласио се пред меч осмине финала између Новака Ђоковића и домаћег играча Алекса де Минора. Све је више оних који сумњају у повреду српског тениског аса, а Филипусис је акценат ставио управо на проблем који има Ђоковић.
Sputnik
Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, ће од 9 часова по средњеевропском времену истрчати на Род Лејвер Арену где ће у осмини финала Аустралијан опена укрстити рекет са домаћим играчем Алексом Де Минором.
Расте притисак на Новака због повреде задње ложе с којом је досад успевао да изађе на крај. Ипак, како турнир одмиче све је теже, јер дужи су мечеви, тежи ривали, и само један незгодан покрет могао би да га удаљи с терена.
Марк Филипусис изнео је своје мишљење поводом здравственог стања Новака Ђоковића, који у Мелбурну напада јубиларну 10. титулу, а укупно 22. Гренд слем трофеј колико их има Рафаел Надал.
„Можда је Новак под стресом због повреде, али он је за мене фаворит број један на Аустралијан опену. Када би Циципас играо са њим у овом тренутку, рекао бих да је 100 одсто спреман“, рекао је Филипусис новинарима у Мелбурну и наставио:
„Видећемо да ли ће бити неких проблема за Новака, ја их не видим. Ако има проблем, крије га невероватно добро. Делује чврсто на терену, невероватно удара лоптицу и врло добро се креће, један је од најбољих одувек на туру у том сегменту“, закључио је Филипусис.
Меч Новака Ђоковића и „Демона“ почеће око девет сати по средњеевропском времену, а двојица тенисера се до сада нису састајали.
Ток сусрета пратите уживо уз Спутњик.
СПОРТ
Оставио је душу на терену – и срео доктора који му је саопштио ужасну вест: „И тај мит сам срушио“
СПОРТ
Бекер: Увек ћу бранити Ђоковића
Коментар