- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Понавља се хајка на Новака: „Демон ће га разоткрити“

© AP Photo / Dita AlangkaraНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, српски тенисер, повредио је у Аделејду тетиву задње ложе и са том повредом стигао на Аустралијан опен. Пред меч осмине финала са Алексом Де Минором, аустралијски „Хералд Сан“ написао је чланак под срамним називом који алудира на то да је Новак лажирао повреду.
Када се у мечу против Данила Медведева у полуфиналу Аделејда Новак Ђоковић истегао одмах је направио болну гримасу и постало је јасно да је нешто повредио. Српски тенисер ништа није крио и одмах је проговорио да је реч о повреди тетиве на задњој ложи.
По доласку на Аустралијан опен Новак је говорио о повреди задње ложе после сваког меча наводећи да ситуација није идеална, али да ће се борити. Једино што јавности није могло да буде познато што је и сасвим логично јесте степен повреде.
Међутим, хајка на Новака у Аустралији изгледа не може да стане. Иако има велику подршку навијача, стигао је до осмине финала где га чека Алекс Де Минор, домаћи тенисер, и Аустралијанци већ полако кују теорије завере које би могле да поремете Новака.
„Хералд Сан“ објавио је текст са насловом „Фолира? Демон ће разоткрити Ђоковићеву „повреду“, алудирајући на то да српски тенисер заправо није повређен што је потпуно небулоза и било би јасно свакоме ко је погледао само један Новаков меч од почетка Аустралијан опена.
Демон је надимак за Алекса Де Минора, а у наставку текста наводи се да је Ђоковићева повреда „мистериозна“ и да збуњује иако је српски тенисер јавно рекао да је реч о повреди тетиве на задњој ложи.
„Док мистериозна повреда Новака Ђоковића и даље збуњује, ривал у четвртом колу, Алекс Де Минор, планира да открије да ли фаворит на Аустралијан опену лажира повреду или не. Без обзира на то да ли је Новак Ђоковић засита повређен или није, Демон није фаворит. Његова шанса да победи лежи у томе да искористи проблем који Ђоковић наводно има и натера га да трчи као пад. Скептици се питају да ли су то металне игре. Он је повређен, а изгубио је само један сет од када је дошао у Мелбурн парк“, пише новинар „Хералда“-
Новак јесте изгубио само сет, али се и у тренуцима када је водио евидентно мучио. Док у првом колу против Роберта Карбаљеса Баене повреда није толико правила проблем, већ од наредно меча против Енца Куакоа Новак је почео да се мучи.
Колико Новаку није лако постало је најјасније у мечу против Григора Димитрова јер је када је освојио први сет морао да тражи медицински тајм-аут, а потом је и у трећем сету када је водио уз два брејка предности у неким тренуцима једва потрчао ка некој лоптици.
Поводом Новекове повреде огласио се и Борис Бекер, легендарни немачки тенисер и бивши тренер српског аса. Бекер је оштро одговорио на срамне гласине и истакао је да Ђоковић никада не би лажирао повреду.
„Слушајте, познајем Ђоковића доста дуго и знам да заиста има проблем са повредом. Не би се понашао тако како се понаша да је све у реду“, поручио је Бекер.
Нема потребе српски тенисер д се доказује било коме, а са повредама је већ успевао да се носи и упоредо игра као у Аустралији пре две године када је подигао девети пехар иако је покидао стомачни мишић.
И те 2021. године Новака су оптужили да лажира повреду, па је српски ас нашао најбољи одговор на прозивке и као рањена звер стигао до титуле.
Неће бити лако, играће Новак финале и пре четвртфинала јер ће се Аустралијанци трудити да на било који начин пруже подршку домаћем тенисеру, а Алекс Де Минор уживаће у звиждуцима Ђоковићу јер је био и прошле године против њега када су га депортовали.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Феликс Оже-Алијасим - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
СПОРТ
И Феликсу је „црна мачка“ препречила пут
Стефанос Циципас – Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
СПОРТ
Италијан четири сата мучио Циципаса – али Грк је у четвртфиналу
Тениска лоптица - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
СПОРТ
Млада Рускиња је нова нада Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала