ДРУШТВО

Праве се по посебном рецепту: Чувене туријске кобасице на београдској пијаци

Чувене туријске кобасице, које се припремају по посебном рецепту, данас су стигле на београдску „Ђерам“ пијацу у оквиру међународног фестивала кобасица који се сваке године одржава у бачком селу Турија код Србобрана. Љубитељи свежих и сувих кобасица формирали су редове како би могли да их пробају и купе.
Sputnik
Жељко Пупић из Удружења кобасицијада Турија изјавио је да је интересовање велико и да ће се туријска кобасица у наредним данима наћи и на штандовима пијаца у Сомбору, Суботици и Новом Саду.
„Интересовање Београђана за туријску кобасицу је велико, од јутра се стварају редови“, рекао је Пупић за Танјуг.
Он је додао да ће 25. фебруара, на манифестацији у Турији, бити представљена кобасица дужине 2.039 метара и подсетио да је због дужине та кобасица ушла и у Гинисову књигу рекорда.
Београђани ће током данашњег дана моћи да пробају суву и кобасицу на роштиљу, а Пупић истиче да се она спрема по посебном рецепту, откривеном пре 39 година.
„За прављење оваквих кобасица потребно је квалитетно месо, сланина, квалитетна паприка, со, бибер, бели лук, а детаљни рецепт нећемо откривати“, казао је Пупић.
Он је подсетио да се у Турији од 24. до 26. фебруара одржава традиционална манифестација „Кобасицијада“ на којој ће бити представљена најдужа кобасица.
„Позивам све људе добре воље, Београђане и све из Србије да дођу код нас на манифестацију“, казао је Пупић.
Коментар