РУСИЈА

Русија: "Мир је рат" - западни политичари све више цитирају Орвела

Изјаве Вашингтона да испоруке тенкова „абрамс“ Кијеву не представљају ескалацију је порицање очигледног, изјавио је заменик министра спољних послова Сергеј Рјабков у интервјуу за Спутњик.
Sputnik
Он је нагласио да је слање тенковског батаљона у Украјину „изузетно деструктиван корак“ Сједињених Америчких Држава, укључујући и са становишта „покушаја да се спроведе наглашено ескалациони сценарио у Украјини“.
„Парадоксално, амерички званичници тврде да испорука ширег спектра све модернијих система, укључујући тешке системе Украјини, није ескалација. И генерално, у последње време било је много директних цитата Орвела у изјавама америчких и представника НАТО-а: ‘мир је рат’ – буквално оно што се свакодневно говори са високих говорница и из високих канцеларија на Западу... Тако да сада, након одлуке да се тенкови ‘абрамс’ упуте у значајном броју, почињу аргументи да није реч о ескалацији. Порицање очигледног“, оценио је Рјабков.
Како је навео, ово се спроводи у оваквом облику пред међународном заједницом која се све више брине „око тога где та западна група неодговорних... политичара или политиканата који су изгубили разум, гура свет“.
РУСИЈА
Рјабков: Нећемо насилно задржавати САД у споразуму СТАРТ
Коментар