- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: "Мир је рат" - западни политичари све више цитирају Орвела

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаЗаменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков
Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2023
Пратите нас
Изјаве Вашингтона да испоруке тенкова „абрамс“ Кијеву не представљају ескалацију је порицање очигледног, изјавио је заменик министра спољних послова Сергеј Рјабков у интервјуу за Спутњик.
Он је нагласио да је слање тенковског батаљона у Украјину „изузетно деструктиван корак“ Сједињених Америчких Држава, укључујући и са становишта „покушаја да се спроведе наглашено ескалациони сценарио у Украјини“.
„Парадоксално, амерички званичници тврде да испорука ширег спектра све модернијих система, укључујући тешке системе Украјини, није ескалација. И генерално, у последње време било је много директних цитата Орвела у изјавама америчких и представника НАТО-а: ‘мир је рат’ – буквално оно што се свакодневно говори са високих говорница и из високих канцеларија на Западу... Тако да сада, након одлуке да се тенкови ‘абрамс’ упуте у значајном броју, почињу аргументи да није реч о ескалацији. Порицање очигледног“, оценио је Рјабков.
Како је навео, ово се спроводи у оваквом облику пред међународном заједницом која се све више брине „око тога где та западна група неодговорних... политичара или политиканата који су изгубили разум, гура свет“.
Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
РУСИЈА
Рјабков: Нећемо насилно задржавати САД у споразуму СТАРТ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала