СПОРТ

Србин победио после пола године – Душанов црни низ прекинут у Кордоби

Душан Лајовић, српски тенисер, пласирао се у друго коло турнира 250 серије у Кордоби победом над Хуан Паблом Вариљасом из Перуа, у два сета 7:6, 6:3.
Sputnik
После два сата борбе Душан Лајовић успео је да сломи отпор Вариљаса који је у првом сету био далеко бољи противник него у другом. На турниру у Кордоби Душан је остварио прву победу на неком АТП турниру још од јула месеца када је играо у трећем колу Кицбила.
Српски тенисер је имао два брејка предности и деловало је да ће лако стићи до предности у сетовима, међутим Душан је испустио вођство и Вариљас је дошао до изједначења.
Тај-брејк пресудио је у корист српског тенисера који је са доста више самопоуздања играо у другом сету . Почео је Лајовић брејком без изгубљеног поена, а свој сервис је успео да сачува до краја и тако обезбеди прву победу у новој сезони.
Лајовићу није добро кренуло од почетка године, најпре је изгубио на старту турнира у Оукленду од Кристофера Еубенкса, а онда на Аустралијан опену није имао среће јер је у првом колу наишао на Дениса Шаповалова.
Српски тенисер у наредном колу игра против Шпанца Алберта Рамоса Вињоласа са којим се у каријери састао четири пута, а победио га два.
Лајовић је у ову сезону ушао после лоше претходне године. Истина, освојио је један челенџер, али конкуренција је била слабија. На Мастерсу у Мадриду стигао је до трећег кола и то после квалификација и победе над Каспером Рудом у другом колу, а то је био уједно и његов најбољи резултат прошле године.
МОЈА ПРИЧА
Агонија српске тенисерке у Турској: „Једина титула коју желим је да се вратим кући жива и здрава“
СПОРТ
Федерер се враћа на Вимблдон – у новој улози
СПОРТ
Американац осуђује Србе због Новака: „У тим крајевима влада национализам, он им је као месија“
Коментар