- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американац осуђује Србе због Новака: „У тим крајевима влада национализам, он им је као месија“

© AP Photo / Dita AlangkaraНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
Пратите нас
С обзиром да је Новак Ђоковић освојио јубиларни десети трофеј на Аустралијан опену, Бен Ротенберг, амерички новинар, нема аргументе да критикује српског аса као што би желео, међутим сада му сметају српски навијачи. Како Ротенберг истиче због блиског односа Новака са домовином он је у својој земљи „као месија“.
Бен Ротенберг временом је добио надимак дежурног критичара Новака Ђоковића јер најбољем тенисеру света увек нађе замерку, међутим све више му понестаје аргумената.
После Новаковог освајања Аустралијан опена Ротенберг се у подкасту „Без изазова“ осврнуо на однос српског тенисера са навијачима из родне земље. Није Американац штедео речи па је чак инсинуирао и на „национализам“.
„Новак Ђоковић је веома везан за своју домовину и своје навијаче. То није нешто што смо данас сазнали. Ноле има веома јаку везу са српским народом и знамо колико национализам преовладава у тим крајевима“, рекао је Ротенберг.
Амерички новинар сматра да је Новак за Србе као „месија“ и да би напетост требала да се смири јер га српски навијаче доводе у проблеме. Ротенберг је вероватно алудирао на навијање са Срђаном Ђоковићем испред Род Лејвер Арене после чега је Ђоковић опоменут јер је његов отац са навијачима истицао српске и руске заставе које су биле забрањене.
„Мислим да ниједан тенисер никада није био везан за своју земљу као Ђоковић. Он је скоро као месија у Србији, пошто је постао један од највећих тенисера свих времена. За многе је Ђоковић тај који је спасао Србију од заборава. Тај осећај доприноси да је клима увек напета. Са моје тачке гледишта, било би препоручљиво да снизите температуру што је више могуће. Говоримо о спорту“, поручио је Ротенберг.
Тврдње америчког новинара нису толико тачне када се сагледа комплетан Аустралијан опен где су Новаку веће проблеме правили пијани провокатори са трибина који су се трудили да га поремете током мечева.
Новакова блиска веза са навијачима како је он увек истицао на њега је увек деловала у позитивном смислу.
„Подршка ми значи све, посебно у овој фази моје каријере. Потребан ми је мотор, енергија и хвала им на томе. Захвалан сам им што имам довољно бензина што имам снаге у ногама да играм на једном од највећих терена на свету“, рекао је Новак после пласмана у финале Аустралијан опена.
Новак је близак са навијачима из целог света, а најбољи доказ за то је његова посвета после освајања 22. Гренд слема „Нолефаму“ односно групи његових најватренијих навијача.
„Нолефам, ово је за вас“ написао је тада Ђоковић.
► Погледајте емисију Миљанов корнер
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
СПОРТ
Миљан је Новаков кључ када крене по злу: „Без њега би било много теже“
Новак Ђоковић са - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
СПОРТ
Почиње Новаково одбројавање до историјског рекорда
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
СПОРТ
„Добро знам колико су вређали Новака“ – легенда зна кроз какав пакао је прошао Ђоковић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала