СПОРТ

Преминуо Ћиро Блажевић

Хрватски тренер Мирослав Ћиро Блажевић преминуо је у 88. години после дуге борбе са опаком болешћу.
Sputnik
Мирослав Ћиро Блажевић борио се са раком од 2011. године, а у претходном периоду био је у јако лошем здравственом стању.
Легендарни тренер и селектор хрватске репрезентације кроз два дана требало је да прослави 88. рођендан. Рођен је у Травнику десетог фебруара 1935. године.
Играчку каријеру почео је у родном Травнику и она је трајала све до његове 31. године када је у Швајцарској донео одлуку да започне тренерску каријеру.
Динаму је донео велике успехе од којих се највише памти титула првака Југославије 1982. године коју је тај клуб чекао 24 године.
Дубок траг оставио је као селектор Хрватске коју је 1994. године водио до четвртфинала Европског првенства. Четири године касније на Мундијалу Хрвати су освојили треће место.
Током тренерске каријере водио је: Веве, Сион, Лозану, Швајцарску, Ријеку, Грасхопер, Приштину, Нант, ПАОК, Иран, Осијек, Муру, Вартекс, Хајдук, Ксамакс, Загреб, Шангај, Мес Керман, Загреб, Слободу, Задар, а поред хрватске селекције предводио је и репрезентацију Босне и Херцеговине.
Болест је успео да победио два пута, међутим трећи пут се није изборио са њом.
СПОРТ
„Стара дама“ на српски погон – Влаховић стрелац после два месеца, уписао се и Костић
Коментар