- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Стара дама“ на српски погон – Влаховић стрелац после два месеца, уписао се и Костић

© AFP 2023 / ANDREAS SOLAROДушан Влаховић, Филип Костић, Јувентус
Душан Влаховић, Филип Костић, Јувентус - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
Пратите нас
Душан Влаховић корак по корак проналази стару форму, а у трећем наступу од повратка на терен после повреде уписао се у стрелце. Репрезентативац Србије је постигао два гола и обезбедио Јувентусу тријумф на гостовању против Салернитане од 3:0.
Влаховићу су ово били први голови после тачно два месеца. Претходно је био стрелац на Мундијалу у Катару у мечу групне фазе са Швајцарском 2. децембра у поразу од 3:2.
По завршетку Светског првенства, Душан је имао проблеме са повредом због које је пропустио осам утакмица Јувентуса (од којих су три биле пријатељске).
Вратио се у тим тренера Алегрија прошлог викенда на утакмици с Монцом у поразу од 2:0, а ове недеље је дочекао прилику и стигао до седмог и осмог поготка ове сезоне.
Најпре је био прецизан са беле тачке у 26. минуту, а други гол је дао почетком другог полувремена, у 47. после сјајне асистенције младог Фаголија.
Да је ово вече Влаховића постало је јасно још у финишу првог дела када је „асистирао“ земљаку Филипу Костићу за 2:0. Хтео је да шутира, али лоше захватио лопту која је дошла до Крагујевчанина, а овај стигао до другог гола у сезони.
Јувентус је овом победом прекинуо низ од три утакмице без тријумфа и сигуран је у средини табеле (после одузимања бодова), док Салернитана и поред пораза остаје на безбедном 16. месту.
Пласман обезедио Sofascore
Звезда - Војводина - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
СПОРТ
Царевић је стигао из Барселоне и господарио је на Маракани
Марсело Бјелса - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
СПОРТ
Зашто острво други пут није имало слуха за „Лудака“
Манчестер сити, стадион - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
СПОРТ
Брод тоне, а зна се и ко први бежи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала