СПОРТ

Реал покорио планету у спектаклу од осам голова – Мадриђани славе пету круну

Шпански великан Реал из Мадрида потврдио је клупску диминацију тријумфом над саудијским Ал Хилалом од 5:3 у финалу Светског клупског првенства које је одиграно у мароканском граду Рабату.
Sputnik
Мадриђани су тако стигли до јубиларне пете титуле клупског првака света што их чини најтрофејнијим тимом у овом такмичењу. На путу до пехара савладали су и египатски Ал Ахли у полуфиналу са 4:1.
У мечу за титулу повели су голом Винисијуса Жуниора у 13. минуту, док је Федерико Валверде у 18. повисио на 2:0. Некадашњи нападач Порта Муса Марега смањио је на 2:1 у 26. и тим резултатом се отишло на одмор.
Екипа Карла Анћелотија наставила је да доминира и у другом полувремену, а Карим Бензема у 54. и Валверде другим голом у 58. повисили су на 4:1. И ту није био крај голеаде.
Ал Хилал је стигао до још једног поготка преко Лусијана Вијета у 63. да би у 69. Винисијус Жуниор другим голом на мечу повисио на 5:2.
Коначан резултат поставио је Аргентинац Вијето који је другим голом смањио на 5:3 у 79. минуту. Реал је у финишу повукао ручну и мирно привео утакмицу крају.
Мадридски клуб је тако заокружио прошлогодишњи тријумф у Лиги шампиона где је био бољи од Ливерула у финалу у Паризу са 1:0.
СПОРТ
Незапамћена бламажа у Хумској – Партизану четири шамара пред Шериф
Коментар