СВЕТ

Након пет дана под рушевинама у Сирији спасени младић и његова мајка /фото, видео/

Након 5 дана под рушевинама, спасиоци из Либана успели су да спасу младића и његову мајку испод рушевина једне од зграда уништених у земљотресу у сиријском граду Џабли.
Sputnik
Репортер Спутњика који се налази у Латакији известио је да су млади Ибрахим Закарија и његова мајка Доха Нурала пребачени у универзитетску болницу Тишрин рано ујутру, након што су под рушевинама провели око 120 сати.
На њих су се обрушили делови шестоспратнице током првог таласа земљотреса.
Жена која је спасена након скоро 120 сати испод рушевина у сиријској Џабли
Извори у болници саопштили су Спутњику да су младић и његова мајка задобили привремену амнезију и да су у стању шока, али да нису животно угрожени.
У овом моменту, болница тражи њихове рођаке.
Земљотрес јачине 7,7 степени Рихтера је 6. фебруара рано ујутро погодио југоисточну Турску и северни део Сирије. Истог дана догодио се још један земљотрес – јачине 7,6 степени. Према последњим подацима, погинуло је више од 29,5 хиљада људи, а повређено више од осам хиљада. Такође је страдало неколико региона Сирије, а земљотрес се осетио и у либанској престоници Бејруту. У Сирији је према последњим информацијама погинуло око 8,5 хиљада људи, а повређено је око десет хиљада.
РУСИЈА
Руски војници у бази Хмејмим деле помоћ сиријском становништву страдалом у земљотресу
Коментар