СПОРТ

Драган Џајић званично предложен за председника ФСС

Фудбалски савез региона Западне Србије званично је на данашној седници Извршног одбора кандидовао Драгана Џајића за председника Фудбалског савеза Србије.
Sputnik
Као што је раније најављено, Џајић ће бити кандидат за првог човека српског фудбала, а кандидатуру је званично подржао и Фудбалски савез Косова и Метохије.
„Једногласном одлуком, на велико задовољство свих чланова Извршног одбора Фудбалског савеза региона Западне Србије, на седници одржаној 20.02.2023. године у Аранђеловцу, кандидован је Драган Џајић, највеће фудбалско име у нашој земљи за председника Фудбалског савеза Србије, за мандатни период 2022-20226, на седници Скупштине ФСС која ће бити одржана 14.03.2023. године са почетком у 14 часова у Спортском центру ФСС у Старој Пазови“, наводи се у саопштењу ФС РЗС.
Званичан допис о Џајићевој кандидатури у Фудбалски савез Србије требало би да стигне у уторак.
Драган Џајић је рођен 30. маја 1946. године, а у Црвену Звезду је стигао из редова Јединства са Уба и није му дуго требало да дебитује за сениорски тим. Први наступ званично је забележио 1963. године са 17 година и девет дана.
За Звезду је играо до 1975. године, а након две такмичарске године у Бастији, вратио се на Маракану и одиграо још једну сезону у црвено-белом дресу. Укупно 590 утакмица и 287 голова, а од тога чак 389 званичних мечева.
Освојио је пет титула и четири Kупа, док је за репрезентацију одиграо 84 меча.
СПОРТ
Перина рабона: Звездин кец из рукава ће променити све
После играчке каријере дубок траг оставио је као директор Звезде у походу на титулу првака Европе и света 1991. Касније је обављао функцију председника, а од 2014. је почасни председник клуба.
Званично је проглашен за најбољег фудбалера Србије у 20. веку, а недавно је и Црвена звезда одлучила да повуче из употребе дрес са бројем 11 управо у његову част.
Незванично, Џајић ће у случају победе и избора на место председника ФСС-а за потпредседнике именовати: Бранислава Недимовића, Александра Коларова, Стефана Бабовића и Љубишу Тумбаковића.
Противкандидат на изборима за председника ФСС-а требало би да му буде Немања Видић, некадашњи капитен Црвене звезде и репрезентативац Србије, чију кандидатуру предлаже Јединство са Уба, клуб у коме је поникао управо Џајић.
Избори за новог председника Фудбалског савеза Србије одржаће се 14. марта.
СПОРТ
Тукли руског навијача на стадиону у Швајцарској – јер је говорио руским језиком
Коментар