- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тукли руског навијача на стадиону у Швајцарској – јер је говорио руским језиком

© AFP 2023 / OLGA MALTSEVAРуски навијач
Руски навијач - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
Пратите нас
Син портпарола Арсенала из Туле Артјом Овсјаников дошао је да гледа утакмицу швајцарског првенства између Базела и Сервета као обичан навијач. Али, није добио никакво задовољство - локални навијачи су га напали и тукли јер је говорио руским језиком. Он се већ обратио полицији и тражи да се починиоци казне.
Тек што је утихнуо скандал са масовном тучом руских и украјинских фудбалера у Турској, опет стижу бурне вести. Артјом Овсјаников је одлучио да недељу проведе гледајући фудбал и купио је карту за утакмицу швајцарског првенства у Базелу у којој се истоимени тим састао са Серветом.
Међутим, уобичајени одлазак на стадион претворио се у ноћну мору.
Ево шта је сам Артјом написао на друштвеним мрежама.

„Ја сам Артјом и претучен сам око 15 часова на Сент Јакоб-Парку (стадион Базела). У Базел сам стигао као туриста из Фрајбурга. Снимао сам атмосферу на стадиону, али је изненада дошао човек иза мене и шутнуо ме ногу. Касније је пришао други човек и покушао да ме удари. Такође је био љут што сам говорио руски. Био је то расистички чин. Такође је употребио насиље против мене. Али, најважније питање, зашто су ови навијачи тако агресивни? Ја ово апсолутно не разумем. Молим Базел да учини све што је могуће како би се санкције примениле на ова два навијача", рекао је Овсјаников.

Наравно, може се разумети Артјомово огорчење коме су поједини људи не само покварили дан, већ су му и претили само зато што припада одређеној националности.
Артјом је напустио меч пола сата раније и провео 30 минута у полицијској станици, где је све ово описао. Било је сведока, све је документовано, како је Артјом рекао, полиција је показала интересовање, тако да очекује да ће случај бити приведен крају и починиоци ће бити кажњени.
ПР служба фудбалског клуба Базел саопштила је да је Овсјанникову послала писмо следећег садржаја:

„Извињавамо се због инцидента на утакмици против Сервета и надамо се да је са вама све у реду. Строго се ограђујемо од било каквог насиља. Проблем је у томе да наши фанови имају нулту толеранцију за снимање у свом сектору. Нисте говорили руски, него сте снимали. Али, то свакако не оправдава било какво насиље. Наш тим обезбеђења је упознат са овим инцидентом и спровешће даљу анализу са полицијом. Били бисмо срећни да вас позовемо на још једну утакмицу по вашем избору", стоји у саопштењу.

Лорис Каријус, голман, Њукасл - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
СПОРТ
Судбина, искупљење или несрећна околност?
Александар Коларов, српски фудбалер, током Светског првенства у Русији - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
СПОРТ
„Српска левица“ у друштву Месија и „господина потцењеног“
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2023
СПОРТ
Црвени аларм у Шпанији због Стефана и Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала