СПОРТ

Нема краја агонији Партизана – Петрић се се обрушио на голмана: „Његова срамота“

Фудбалери Партизана ремизирали су са Радничким из Крагујевца резултатом 1:1 у 23. колу Суперлиге. Од старта је на терену био и Андрес Колорадо, колумбијски фудбалер, који је одиграо први меч за црно-беле и уписао асистенцију. Ипак, утисак дана је коментар тренера у оставци Гордана Петрића на рачун голмана Александра Поповића
Sputnik
Утакмица која је дан раније одложена због лоших временских услова донела је Партизану само један бод, иако је деловало да ће успети да обезбеде сва три.
СПОРТ
Немањини топови одјекују Шпанијом
Крагујевчани су без притиска први запретили, међутим већ од петог минута црно-бели крећу да играју офанзивније, што се исплатило у 12. минуту.
Андрес Колорадо је послао изузетно дубоку лопту, а до ње је стигао Квинси Мениг који је затресао мрежу за 1:0. Остали су иза њега противнички играчи, Холанђанин је био у бољој позицији и лако довео црно-беле до предности.
Само шест минута касније Рикардо Гомеш је постигао гол, али је био у офсајду због чега је погодак поништен.
Ритам се убрзао, а за Партизаном у 19. минуту напада и Раднички. Чоловић шутира ка голу, али погађа стативу.
После две велике прилике, ритам је био успорен, а на паузу се отишло са минималном предношћу црно-белих.
Крагујевац је све више претио, а у 80. минуту Милутин Видосављевић заслужено постиже гол за реми у Хумској. Имали су гости шансу после неколико минута да дођу и до потпуног преокрета, али је Поповић успео да сачува мрежу.
У надокнади времена Јовић је имао велику прилику да коначно донесе победу Партизану, али шутирао је право у руке голмана иако је имао простора за јачи шут у страну.
Крагујевчани су први пут од 1971. остали непоражени у Хумској, а фудбалери Партизана продужили су агонију.
Црно-бели су прошлу утакмицу домаће лиге на свом терену изгубили резултатом 4:0, а потом је уследио и разочаравајући пораз од Шерифа у оквиру Лиге конференција.
„Ово је реалност ФК Партизан и наше екипе. Покушавали су колико су могли. У једном тренутку смо могли да решимо утакмицу, а после смо могли да изгубимо и овај један бод“, рекао је Петрић за ТВ Аренаспорт по завршетку меча.
Новинарка ТВ Арене спорт пренела је речи голмана Партизана Александар Поповић, који је после меча питао саиграче како је могуће да се 17. утакмицу заредом повлаче.
„Он је рекао? Питајте га зашто је то рекао. Ако је то рекао, онда је то његова срамота. Ако су били до сада заједно, треба и даље да буду. Никад не критикујем играча, ако ви то кажете, ја вам верујем, онда је то његова срамота. Тренер када изгуби свлачионицу, онда више није то то. Да ли сам ја изгубио свлачионицу? Можда у некој причи. Неки мој осећај, ако играчи коментаришу то што коментаришу за Поповића да је коментарисао, онда сам ја очигледно изгубио свлачионицу. Можда и ових четири дана може да се направи шок терапија, да неко други поведе, па да видимо како ће ићи. Кажем, ако сам изгубио свлачионицу, боље је да се повучем“, навео је Петрић.
Партизан је на другом месту на табели са 13 бодова мање од првопласиране Црвене звезде. "Црно-бели" ће у петак гостовати Црвеној звезди у 169. "вечитом дербију".
„Има још четири дана, па ћемо видети шта ће да буде“, закључио је Петрић.
СПОРТ
Видић открио адуте у трци за председника
СПОРТ
Немањини топови одјекују Шпанијом
СПОРТ
Српска легенда у борби са ветрењачама у Бугарској: „Нисам знао за бојкот – уз навијаче до титуле“
Коментар