- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српска легенда у борби са ветрењачама у Бугарској: „Нисам знао за бојкот – уз навијаче до титуле“

© Фото: Скриншот/Спортал.бгСаша Илић, ЦСКА Софија
Саша Илић, ЦСКА Софија - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2023
Пратите нас
Ексклузивно
Саша Илић, легенда Партизана, бележи фантастичне резултате са ЦСКА из Софије у бугарском шампионату и на добром путу је да прекине сурову доминацију Лудогореца, који је везао 11 титула. У разговору за Спутњик, бивши мајстор у копачкама причао је о шампионским амбицијама, дружењу са Крстајићем који је селектор Бугарске, као и о његовом Партизану.
Највећу страховладу у европском фудбалу завео је Лудогорец из Разграда. Многи би на прву лопту помислили Бајерн, Пари Сен Жермен, Манчестер сити, Јувентус, али би жестоко погрешили.
Бугарска има рекордера по броју узастопних титула јер их је Лудогорец нанизао чак 11, а сада се један Србин свим силама труди да прекине тај низ. Мало ко је веровао да ће Саша Илић, када је напустио Чукарички и прихватио позив из комшијске нам земље, да преузме ЦСКА из Софије, имати толико успеха.
Иако поприлично млад тренер, Илић је експресно почео да бележи фантастичне резултате и после 20 одиграних кола у Бугарској и даље успева да одоли притиску тима из Разграда и држи лидерску позицију.
Бод предности, и тако из меча у меч.
Интервју са Сашом Илићем смо договарали још око Нове године, али су обавезе спречиле бившег капитена Партизана да нам изађе у сусрет. Повод да ипак изгурамо ту причу био је повратак ултраса ЦСКА Софија на северну трибину. Сале се овога пута, без поговора одазвао.

„Јесте, вратили су се навијачи из сектора 'Г' на трибину и сада имамо велику подршку. Они напуне стадион, направе добар амбијент и то ће нам значити. Биће наш ветар у леђа, имаћемо коначно хук с трибина. Ето, натерали смо их нашим добрим партијама да дођу и да нас подрже у наставку те шампионске трке с Лудогорецом“, истакао је Илић.

Није српска легенда знала шта га чека у новом клубу.
„Када сам дошао у Бугарску нисам знао за тај бојкот навијача. Били су незадовољни неким стварима, али смо их играма и резултатима вратили. Ето, прошли меч је било 9.000 навијача, одлична атмосфера. Ако се то буде понављало и ми будемо добро играли биће нам лакше да корачамо ка циљу“.
Упркос првом месту које практично од почетка сезоне Илић и ЦСКА држе, тренер клуба из Софије је чврсто на земљи. Не размеће се крупним изјавама, нити му пада на памет да прети Лудогорецу.
Напротив. Иде - меч по меч.
„Изузетно је тешко борити се са њима. Владају 11 година и најбоља су екипа у Бугарској. Први пут да им неко прети, то смо тренутно ми. Борићемо се, имамо бод предности. Није то ништа специјално и не размишљамо превише унапред, већ утакмицу, по утакмицу. Таква је лига да не можеш свако коло да очекујеш на лаке бодове. До меча са Лудогорецом који нам долази на ноге има времена“, истиче Сале.
На питање може ли да повуче паралелу између српске Суперлиге и бугарског шампионата, Илић одговара:
„Лудогорец је у рангу Партизана и Црвене звезде, константно играју Европу. Терени су овде мало бољи".
Илићу тренутно тај исти Лудогорец гледа у леђа, али чак 15 тренера је ЦСКА из Софије променио у последњих неколико година. Ниједан није изгурао сезону до краја, а чувени везиста с бројем 22 на леђима, сада у улози тренера, на добром је путу да то оствари.
„Када је клуб преузео нови газда, пре шест-седам година, променио је силне тренере. То је све што знам. ЦСКА је уз Левски највећи клуб у Бугарској и логично је да навијачи и управа очекују само најбоље. После се појавио Лудогорец и почео да осваја све те силне титуле“, каже Илић.
Некадашњи репрезентативац Србије, који је током пребогате каријере играо од Шпаније до Турске, дружи се у Бугарској с још једном легендом Партизана – Младеном Крстајићем који је селектор Бугарске.
„Виђам се са Крлетом кад год је овде. Направио је одређене промене у Бугарској репрезентацији, направио је добре резултате и сада му предстоје тешки мечеви у Лиги нација, где је са Србијом у групи. Биће тешко“, нема дилему Сале.
Тешко је и у његовом Партизану где има статус божанства. Већ је једном приликом Илић рекао да је рано да седне на клупу црно-белих која ће ускоро остати упражњена после најављеног одласка Гордана Петрића. Чак иако је логичан след догађаја да се Илић нађе међу кандидатима, готово је извесно да ће навијачи Партизана морати да сачекају на то.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Владан Ковачевић - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
СПОРТ
Владан је изабрао Србију – „Донео је одлуке које су га одаљиле од Босне и Херцеговине“
Немања Видић на хуманитарној утакмици за Радована Радаковића - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
СПОРТ
Легенда Партизана о борби звездаша за фотељу ФСС: Џајића и Видића видим заједно у тиму
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала