СПОРТ

Елзан Бибић освојио бронзу на Европском првенству

Српски атлетичар Елзан Бибић освојио је бронзану медаљу у трци на 3.000 метара на Европском дворанском првенству у Истанбулу.
Sputnik
Први је био легендарни Норвежанин Јакоб Игнебриксен са 7:40,32, а други Шпанац Адел Мешал, док је са временом 7:41,01 наш Бибић био трећи.
Репрезентација Србије се тако из Истанбула враћа са две бронзане медаље, освојене последњег дана такмичења, пошто је Ивана Вулета била трећепласирана у скоку удаљ.
СПОРТ
Ивана Вулета летела до бронзе у Истанбулу
После трке, пресрећни Бибић је огрнут српском заставом славио овај резултат и истакао да је поносан што је међу тројицом најбржих.
„Могу да кажем да је у једној руци ово изненађење, а у другој и очекивано треће место с обзиром на то да сам у финале ушао као високопласирани тркач. Драго ми је да сам се уврстио међу најбоља три тркача на овом ЕП, с обзиром на то да је Ингебригтсен јако добар тркач, као и Шпанац Мешал. То су искусни тркачи“, рекао је Бибић.
Елзан је пружио подршку становницима Турске, коју је недавно погодио разорни земљотрес.
„Овом приликом бих желео да пружим подршку људима у Турској које је задесио тежак период због земљотреса и део ове трке и овог успеха поклањам њима као подршку“, додао је српски атлетичар.
Бибић је уједно освојио и прву медаљу на великим такмичењима.
„Медаља је пре свега за мене, а после за моје људе, за мој тим, целу Србију, Нови Пазар, цео Пештер. Надам се да ће ово бити само почетак колекције са шампионата“, закључио је Елзан Бибић.
СПОРТ
Српско атлетско чудо за длаку остало без медаље на Европском првенству
Коментар